ФРЭНЧИЗ КЛИВЕЗ БА МОНГОЛ ХЭЛНИЙ БИЧИГИЙН ДУРАСХАЛЫН СУДЛАЛ - Д.Төмөртогоо (Acta Mongolica, 2011)
Монголчуудын олон зуун жилийн түүх, хэл, соёлын уламжилалыг судалах гол эх сурвалж нь гагцхүү эртний бичигийн дурасхалууд билээ. Монголын түүх, соёлын биет гэрч болсон монгол хэлний бичигийн дурасхалууд нь уйгуржин-монгол, дөрвөлжин, араб, хятад үсэгээр тэмдэглэгдсэн үлджээ. ХЇХ зууны тэргүүн хагасаас эхлэн орос, франц, герман, унгар, польш, америк, япон, хятад, австралийн эрдэмтэд тэдгээр дурасхалуудыг уншин судлаж, олон арван ном зохиоол туурвисан байна. Тэдгээрийн дотор Харвардын их сургуулийн профессор, нэрт монголч эрдэмтэн Francis Cleaves-ийн бүтээл онцгой чухал байр эзэлж байна.