Дөрвөлжин үсгээр түрэг хэлээр бичсэн нэгэн тамгын тухай - Батхишиг, С. (Acta Mongolica, 2003)
Турфаны цуглуулгын дотор хадгалагдан үлдсэн нэгэн захидлын тамгын дардас нь одоогоор олдоод байгаа монголын дөрвөлжин бичгээр, түрэг хэлээр бичигдэн үлдсэн цорын ганц дурсгал юм.1902 оны үед Albert von Le Coq-oop удирдуулсан Германы нэгэн шинжилгээний анги дундад Туркестаны Турфан нутгаас олон зүйл дурсгалт бичиг олсон нь "Турфаны цуглуулга" хэмээн алдаршсан бөгөөд өдгөө Герман улсын шинжлэх ухааны академийн эртний түүх археологийн төв хүрээлэнгийн номын санд хадгалагдаж байна.