А. М. Певнов, Чтение Чжуржэньских письмен: РАН, Институт Лингвистических Исследований - Ц. Шагдарсүрэн (Acta Mongolica, 2005)
Сүүлийн уед оросын эрдэмтэн А. М. Певнов, А. А. Бурыкин нар зөрчид ( бага) бичигийн дурасхалыг хэл болон бичигийнхи нь талаас эрчимтэй судлаж байгаа нь монгол хэлний хөгжилиин түүхийн судлалд шууд болон дам холбогдох өудлагаа гэж хэлэх үндэстэй юм. 1980-аад оноос манж-хамниганы судлал-аар гаршин ажиллаж, 1992 оны “Вопросы языкознания” сэтгүүлд зөрчид бичигийг тайлан унших тухай томоохон өгүүлэл нийтлүүлж байсан А. М. Певнов авгайн шинэ бүтээлд танилцуулга-шүүмж бичиж байгаадаа сэтгэл хангалуун байна.