G.Kara, Books of the Mongolian Nomads : More than Eight Centuries of Writing Mongolians - Д. Төмөртогоо (Acta Mongolica, 2005)
Индиана их сургуулийн Евро-Ази судлалын хүрээлэнгийн профессор, нэрт монгОлч эрдэмтэн Г. Карагийн 1972 онд нийтлүулсэн "Монгол нуудэлчидийн ном" хэмээх номын нэмэн дэлгэрүүлсэн хоёрдох. хэвлэл англи хэлээр гарлаа. Энэхүү номд эртний кидан бичигээс аваад уйгуржин монгол, дөрвөлжин үсэг, тод үсэг, соёмбо үсэг зэрэг монголчуудын удаа Дараалан. хэрэглэсээр ирсэн үсэг бичигийн түүх хийгээд ном хэвлэлийн баялаг уламжилалын талаар дэлгэрэнгүй үгүүлсэн нь эрдэмтэн судлаачидын анхааралыг ихэд татаж байна.