ЙӨНШӨӨБҮ РИ... БАГШТАН ЮУГААН ДУРСАХЫН УЧИР - Ц.Шагдарсүрэн (Acta Mongolica, 2005)
2004 онд Монголын Шинжлэх Ухаан цувралын 5-р ботиор гарсан Бямбын Ринчен номд орсон дурадхал дээр нэлээд баримт мэдээг нэмсэн болно. 1970 онд Залуучуудын Үнэн сонины сурвалжлагч “энэ агшинд сэтгэлдээ буусан нэг бадаг шүлэг бичнэ үү” гэхэд Ринчен багшитан ийнхүү бичжээ: Өнгөт ертөнцөд сайхан газар олон буй Өлгий нутагаас минь сайхан газар үгүй. Эрдэм сурахад хэл бүхэн сайхан буй Эх хэлий минь гүйцэх сайхан хэл үгүй.