Ja’ ud-quri` Ca’ud-quri хэмээх цолын учир холбогдолд нэмэрлэх санал - Ц.Шагдарсүрэн (Acta Mongolica, 2009)
Ja’ ud-quri` Ca-ud - хэмээх үгийн тухай I. 1. Монгол хэлний холбогдох баримт хэрэг.пгдэхүүн I. I. I. “Монго.нып нууц товчоон"... I. 1.2. "Нии-у1 Н-иГ... I. 1.3. "Алтап товч", "Хурааигуй Алтаи товч"... I. 1.4. Монгол хэл аялгууны холбогдох үг хэлэлгэ I. 1.5. Хягаи хэлний: сН’ао- и-егН I. 1.6. Бурханы "Арвии хоёр юхиоигуй"... ? I. 2. Зорчид хэлний холбогдох барпмт хэрэглэгдэхүүн 1. 3. Манж хэлний холбогдох баримт хэрэглэгдэхүүн I. 4. Нэгдүгээр хэсэгийп дүгнэлт -quri- хэмээх үгийн тухай II. I. Зорчид хэлннй холбогдох хэрэглэгдэхүүн II. 2. Монгол хэлний үүднээс авч үзэх нь Еронхий дүгнэлт таамаг