Монголын орчин үеийн жүжгийн ууган зохиолч, анхны жүжгийн онолч С. Буяннэмэх - Ван Мандуга (Acta Mongolica, 2007)
Тус өгүүлэлд С. Буяннэмэхийн монголын орчин үеийн театрын урлагийг анх үүсгэн буй болгоход жинтэй хувь нэмэр оруулсан бодит зүтгэл чармайлга, уйгагүй хөдөлмөр оюун зарцуулж аль олон жүжгийн зохиол туурвин бичиж театр клубуудыг ши жүжгийн зохиолоор хангаж байсан ба жүжгийн зохиолын онол үзэлтээрээ жүжгийн зохиолчдыг боловсруулан бэлтгэхэд чухал үйлдэл үзүүлж байсан зэрэг хэдэн талаар нягтлан шинжилж, С.Буяннэмэх бол монголын орчин үеийн жүжгийн ууган зохиол, анхны жүжгийн онолч мөн гэдэг үзэл баримтлалаа дэвшүүлжээ.