On the lexicon of the Khamnigan Mongol: Brief notes from 2006 fieldwork - Shimunek, Andrew; Yumjir , Munkh-Amgalan (Acta Mongolica, 2007)
Хамниган монгол хэлний үгийн сангийн тухайд (2006 онд явуулсан хээрийн судалгааны ажлын товч тэмдэглэл) Зохиогчид энэхүү бяцхан өгүүлэлдээ 2006 оны 7 дугаар сард Хэнтий аймгийн Биндэр, Дадал сумын хамниган хүмүүсийг сурвалжлан уулзаж тэднээс тэмдэглэн авсан хамниган монгол хэл (Mongolian Khamnigan Mongol)-ний хэрэглэгдэхүүнээ эхний байдлаар боловсруулсан судалгааны урьдчилсан дүн болгож хамниган монгол хэлний үгийг тэмдэглэх авианы галиг, "хамниган" хэмээх нэрийн учир, хамниган монгол хэлэн дэх түнгүүс, орос, (халх) монгол хэлний үгийн тухай товч өгүүлсэний дээр хамниган монгол хэлний 300 гаруй үгийг монгол, англи хэлээр хавсарган хадсан үгийн сангийн товч жагсаалтыг оруулсан байна.