Монгол орчуулгын түүхэнд хятадаас орчуулсан зохиол бүтээлийн эзлэх байр суурийн тойм - Эгшиг, Ш. (Acta Mongolica, 2002)
1. Монголчууд хэдий үеэс хятадаас ном зохиол орчуулах болох болов? 2. Хятадаас орчуулсан зохиолд монголчуудын Бэнсний үлгэр холбогдох нь 3. Хятадаас орчуулсан зохиол бүтээлийн сэдэв зүйл болон орчуулгын гол төвүүдийн тухай