Genitive case-marked subject in Modern Mongolian: Орчин цагийн монгол хэлний харьяалахын тийн ялгалаар хэлбэржсэн өгүүлэгдэхүүн - Dalai, Zayabaatar (Acta Mongolica, 2018)
This paper presents peculiarities of the genitive case marked subject in Modern Khalkha Mongolian. First, we argue that subordinate clauses with genitive case- marked subjects in Modern Mongolian are CP. Second, we provide an explanation for certain conditions of genitive subject constructions in Modern Mongolian (MM). Third, we attempt to show that genitive case-marked subjects are semantically restricted and information is structurally marked in MM. “Орчин цагийн монгол хэлний харьяалахын тийн ялгалаар хэлбэржсэн өгүүлэгдэхүүн” судалгааны өгүүлэлд орчин цагийн монгол хэлний харьяалахын тийн ялгалаар хэлбэржсэн өгүүлэгдэхүүний онцлогийг өгүүлсэн болно. Нэгдүгээрт, угсарсан нийлмэл өгүүлбэрийн бүх төрлийн гишүүн өгүүлбэрт харьяалахын тийн ялгалаар хэлбэржсэн өгүүлэгдэхүүн илэрч байна. Хоёрдугаарт, харьяалахын тийн ялгалаар хэлбэржсэн бүтцүүдийн тодорхой шинжүүдийг тайлбарлана. Гуравдугаарт, утгазүйн хувьд хязгаарлагдмал, хэлбэрийн хувьд тэмдэглэгддэг, бусад тийн ялгалаар сэлгэх боломжтой, тодотгол гишүүн өгүүлбэрт ордог харьяалахын тийн ялгалаар хэлбэржсэн өгүүлэгдэхүүний талаар өгүүлэх болно.