Яруу найргийн зүйрлэл танихуйн зүйрлэлийн нэгэн төрөл болох нь: Б.Лхагвасүрэнгийн яруу найргийн жишээгээр - Н.Нансалмаа (Acta Mongolica, 2013)
XX зууны сүүлээр хэл шинжлэлийн ерөнхий чиг хандлага өөрчлөгдөхийн хамт зүйрлэл судлалд ч шинээр хандах болсон байна. Зүйрлэл судлал хэл судлалд дангаар хамаатай бус. Харин хүн судлалын олон салбарыг нэгтэсэн танихуйн хэл шинжлэлийн судлахуун болжээ.