LINGUISTIC METHODS CREATING PERSONAL NAMES IN MODERN MONGOLIAN: ОРЧИН ЦАГИЙН МОНГОЛ ХЭЛЭНД ХҮНИЙ НЭР БҮТЭЭЖ БУЙ ХЭЛЗҮЙН АРГУУД - Ж.Сэржээ (Acta Mongolica, 2013)
Монгол хүний нэр болон хэрэглэгдэж байгаа үгсийг утга зүйн талаас нь урьд өмнө судалсан бүтззлүүдзд тэдгээр үгийн зөвхөн үгийн сангийн утгыг нь анхааран үззж, ан амьтны нэрээр нэрлэсэн, ургамлын нэрээр нэрлэсэн, од гаригийн нэрээр нэрлэсэн, гэр ахуйн эдлэл хэрэглэлийн нэрээр нэрлэсэн нэр гэх буюу эсвэл, амар амгалан эрүүл энхийг хүссэн утгатай, аз жаргал баяр баясгалантай явахыг хүсэн ерөөсөн утгатай, элбэг баян урт удаан наслахьп ерөөсөн утгатай нэр гэх мэтчилэн ангилсаар өнөө хүрч байна.