МОНГОЛЫН УРАН ЗОХИОЛ ДАХЬ “ТУУЖ” СУДЛАЛЫН ТОЙМ - Г.Нарантунгалаг (Acta Mongolica, 2013)
Утга зохиолын төрөл зүйлийн дотор тууж ихээхэн хувь эзэлдэг. Монголын утга зохиолсудлалын томоохон төрөл болох “тууж”-ийн нэр томьёоны судлалаар Г.Ринченсамбуу, Ш.Гаадамба, П.Хорлоо, С.Буяннэмэх, Д.Цэнд, С.Дулам, Ц.Хасбаатар, Ш.Цэнд-Аюуш, Ч.Билигсайхан, Ф.Намжилцэвээн, Б.Гэрэлт, Ч.Хишигтогтох, Б.Катуу, Мандах, Д.Галбаатар, Г.Галбаяр нар судалгааны бүтээл туурвиж, уг асуудалд анхаарлаа хандуулжээ. Энэхүү нэр томьёо нь төрөл зүйлийн доторх маргаантай асуудлын нэг болсоор ирсэн бөгөөд монголын эртний уран зохиолд Шастир, Судар, Цадиг, Тууж, Намтар, Бичиг, Тэмдэглэл, Үлгэр, Хууль, Түүх, Үлгэр тууж, Үлгэр тууль гэх зэргээр нэрлэсэн байна.