ОЙРАДЫН СЭНГЭ ХУНТАЙЖ БА ОРОСЫН ХАРИЛЦААНЫ 3APИM АСУУДАЛД - Н. Баярцэцэг (Acta Mongolica, 2013)
Дөрвөн Ойрадын тэргүүн Баатар хунтайж нас барсаны дараа түүний орыг хүү Сэнгэ нь залгамжилсан юм. Сибирийн ард түмнзэс. тэр дундаа тэлэнгид, кыргыз нараас алба авах нь Сэнгэ-Оросын харилцааны гол асуудал байв. Тиймээс Сэнгийн үед Ойрад-Оросын харилцаа ихээхэн төвөгтэй, зөрчил тэмцэл ихтэй байсан юм.