Монгол зүйр цэцэн үгээр “эмэгтэй” хүний эерэг үнэлэмжийг илэрхийлэх онцлог - Д.Баасанбат; Мехмет Саглам (Acta Mongolica, 2014)
Энэхүү өгүүлэлд монгол зүйр цэцэн үгэнд эмэгтэй хүний тухай эерэг үнэлэмж маш өргөн утга агуулга багтаасныг авч үзлээ. Үүнд эмэгтэй хүний цэвэрч, хөдөлмөрч, хичээнгүй зүтгэлт, уян зөөлөн аашт, хүлээцтэй, халамжит хань, үр хүүхэддээ энэрэл хайртай, үлгэрлэн дагуулдаг, уламжлуулдаг эерэг сайн үнэлэмжийг ангилан өгүүлжээ.