БЯМБЫН РИНЧЕНГИЙН “ТУУРЬ ӨГҮҮЛЛЭГ СУДЛАЛЫН” АСУУДАЛД - Д.Цэнджав (Acta Mongolica, 2015)
Монголын нэрт соён гэгээрүүлэгч Бямбын Ринчен дэлхийн суут хүмүүсийн нэгэн адил бахархалтай болон зовлон бэрхшээлт амьдралыг туулахдаа оюун гэгээрлийн олон үнэт зүйлсийг бүтээсний дотор Монголын уран зохиолд “туурь өгүүллэг” гээч төрлийг үндэслэж “Гар”, “Гүнж” “Ану хатан”, “Эмгэн сойвон”, “Бадарч”, “Шүхэрч буниа”, “Мангаа Доогийн эцсийн зүүд” “Нууцыг задруулсан захидал” зэрэг туурь өгүүллэгийг бичиж үлдээжээ.