БНХАУ-ын хилийн боомтын бүс нутгийн олон улсын худалдааны хөгжлийн харьцуулсан шинжилгээ - Ма.Бүрэнжаргал; Сун, Рүй Жи (Acta Mongolica, 2015)
Боомт нь олон улсын худалдааны дамжуулагч болдог ба хилийн бүс нутгийн эдийн засгийн хөгжилд чухал нөлөөтэй. Уг өгүүлэлд Эрээн хотын боомт, Манжуур боомт, Рүи Ли боомт ба Хөкоу боомтуудын ойрын 6-10 жилийн хоорондох олон улсын худалдааны нөхцөлд дүн шинжилгээ хийж, Хятадын боомтын бүс нутагт байх үндсэн төхөөрөмж дорой буурай, үйлдвэрлэлийн бүтэц зүй зохистой биш, хил залгаа улсуудын гаалийн татварын тогтолцоо харьцангуй өндөр болон тогтворгүй, улсын доторх үйлдвэрлэлийн экспортын орчин муудах, мөнгөний хил дамнасан эргэлтийн гүйлгээн дэх дэлгэрүүлэлт урагшгүй зэрэг асуудлыг нэгтгэн дүгнэж хэд хэдэн зохистой аргыг гаргаж тавьсан.