Академич Б.Ринчен багштаны эрдэм бүтээл - С.Дулам (Acta Mongolica, 2015)
Нэхэн дурсахад нэн гэгээлэг багын нэгэн дурсамжийг татан гаргаж ирвэл соньхон байх болов уу хэмээн санасаар үүнээс эхэлж тэрлэв. 1964 оны орчим үе, Баянхонгор аймгийн Байдрагийн долоон жилийн сургуулийн 6-р ангийн сурагчид бид олон сайхан зохиолыг нь уншиж, ухаант мэргэн үгсийг нь ам дамжуулан хэлэлцэж, бахдан биширдэг их эрдэмтэн Ринчен абугайд хөвгүүд голдуу хэдэн сурагч хоорондоо хэлэлцэж, амьхандаа их л тунгаан бодож байгаад нэгэн захидал бичиж илгээсэн билээ. Тэр аугаа их хүнд бидний хэдэн бөөдий сурагчийн бичсэн захиа хүрсэн эсэхийг ч бүү мэд, тэгсхийгээд мартчихсан байж.