Монголын уран зохиол, урлагт VIII Богд Жибзүндамба хутагтын дүрийг бүтээсэн туршлага, ололт, дутагдал - Б.Хишигсүх (Acta Mongolica, 2015)
Монголын утга, соёлын хагас зуун жилийн түүхийн цаг хугацаанд ихээхэн ээдрээтэй хувь тавилангаар холбогдсон бие хүн бол VIII Богд Жибзүндамба /Жавзан Агваанлувсанчойжинямданзанванчигбалсамбуу/ Богд дээд хэлний оюун сайт номын наран шашныг баригч эрхт сайн цогт Агваанлувсан /1869-1924/, хутагт билээ. Манзуширийн хувилгаан гэж үе улиран нэрлэгдсэн Манжийн хаан Бүрэн Засагч /Түн Жи/ итгэмжит шинжээч, туршуулуудынхаа мэдээллээр Агваанлувсанг Монголын бурханы шашны тэргүүн Богд Жибзүндамбын дүр мөн1 гэж зарлигаар батламжилжээ.