Humor techniques in Oral narrative about “RI teacher“ - Г.Нандинбилиг (Acta Mongolica, 2015)
Хууч яриа гэдэг бол бүх л цаг үеийн аман зохиолд байдаг жанр бөгөөд Ринчен багштаны тухай хошин хууч яриа нь монголын орчин үеийн аман зохиолын амьд уламжлалын тодорхой жишээ болно. Бид энэ удаад аман хүүрнэлийн хам сэдэв, хүүрнэн өгүүлэгчийн чиг үүрэг хийгээд аман зохиолын хошигнол бүтээх аргын талаар Ри багшийн тухай хошин хууч ярианы жишээн дээр авч үзэхийг зорьсон бөгөөд ардын уран зохиолч Тангадын Галсан гуайн хэвлүүлсэн “Ри багшийн түншүүр” ном болон академич Б.Ринчений мэндэлсний зуун жилийн ойд зориулан гаргасан “Домогт Ринчений домгууд оршивой” эмхэтгэлд орсон олон жишээнээс цөөн хэдийг авч судална.