ХҮННҮ БА КАНЦЗЮЙ: МАРТАГДСАН ТҮҮХИЙГ ТОДРУУЛАХАД (Тамирын Улаан хошууны 28-р булшны ваарнаас сэдэвлэх нь) - Цагаан, Төрбат (Mongolian Journal of Anthropology, Archaeology and Ethnology, 2023)
Энэхүү өгүүлэлд Тамирын Улаан хошууны 28-р булшнаас гарсан харь гаралтай нэгэн шавар савыг сонгон авч тусгайлан судлахдаа Хүннү ба түүний баруун зүгийн нүүдэлчин хөршийн нэг Канцзюй нартай холбогдон харилцсан түүхийн мартагдсан хуудсыг сөхөх археологийн хэрэглэгдэхүүн болохыг тодруулахыг хичээв.