НУМЫН ЯСАН НААЛТ ДЭЭРХ БИЧЭЭС - А.ОЧИР; Ц.БАТТУЛГА (Mongolian Journal of Anthropology, Archaeology and Ethnology, 2023)
Архангай аймгийн Хотонт сумын нутаг Хулхийн амны Дөрвөлжинд хийсэн малтлага судалгааны үр дүнд бунхант оршуулгаас хоёр ширхэг ясан наалт олдсон юм. Уг наалтны нэг нь руни бичээстэй нөгөө нь бичиг, тамга тэмдэггүй ажээ. Нумын наалт нь 5 үсэг бүхий бичээстэй бөгөөд эл бичээсийг уншсанаа толилуулж байна.