МОНГОЛ НУТГИЙН “ГАЗАР УСНЫ ЭЗЭД“ - С.БЯМБАДОРЖ (Mongolian Journal of Anthropology, Archaeology and Ethnology, 2007)
Уг өгүүлэлд Монгол орны “газар усны эзэд” хэмээх ойлголтын хөгжил, ламын шашин бөө мөргөлтний тэмцлийн явцад газар усны эздийн тухай ойлголт хэрхэн өөрчлөгдөн хувирч ирсэн, монголчуудын газар усны эздийн тухай уламжлалт ойлголт хийгээд шарын шашны ойлголт хоёрын харьцаа, Цагаан өвгөн, Баатрын дүрт газар усны эздийн дүрслэл, үүргийн онцлогийг тодруулан танилцууллаа.