ТАЙЛГЫН ЗАН ҮЙЛТЭЙ ХОЛБОГДОХ НЭГЭН ОЛДВОР - Л.БАТБИЛЭГ (Mongolian Journal of Anthropology, Archaeology and Ethnology, 2007)
Архангай аймгийн Хашаат сумын нутаг хөшөө цайдамд байх түрэгийн “Билгэ хааны тахилын цогцолбор”-ыг 2001 онд үргэлжлүүлэн малтахад нэгэн хонины бүтэн өрөөл яс олдсон нь монголчуудын тахил хүндэтгэлийн идээ шүүс тавих ёстой тун ижил байв.