ТАМИРЫН УЛААН ХОШУУН ДАХЬ ХҮННҮГИЙН ҮЕД ХОЛБОГДОХ БҮЛЭГ ОРШУУЛГА - Д. ХАТАНБААТАР (Mongolian Journal of Anthropology, Archaeology and Ethnology, 2007)
Архангай аймгийн Өгий нуур сумын нутаг Тамирын улаан хошуунд 2000 оноос хойш хийгдсэн археологийн судалгаагаар нийт 20 гаруй булшны хэрэглэгдэхүүн хуримтлагдсан бөгөөд бусад газрын хүннү булшуудтай харьцуулан үзэхэд оршуулгын зан үйл, эд өлөг зэргийн хувьд онцлох өөрийн гэсэн зарим ялгаа байгаад үндэслэн хүннүгийн нийтлэг доторх орон нутгийн хэв шинж харагдаж байна гэж үзлээ.