ЭВЭР ШҮТЛЭГ - Б. ЦОГЗОЛМАА (Mongolian Journal of Anthropology, Archaeology and Ethnology, 2007)
Энэхүү өгүүлэлд эртний судлалын дурсгалаас цөөнгүй тоогоор илэрч буй амьтдын эврийн олдвор дээр үндэслэн эвэрт амьтдыг шүтэх үзэл, эвэр шүтлэгтэй холбоотой асуудлыг сөхөн тавьж байна. Ийнхүү судлахдаа түүхэн мэдээ баримтыг харьцуулан нэгтгэн дүгнэх аргыг хэрэглэлээ.