ЦЭНХЭРМАНДАЛЫН БИЧЭЭС - Ц.БАТТУЛГА; Н.ГЭРЭЛМАА (Mongolian Journal of Anthropology, Archaeology and Ethnology, 2007)
Хэнтий аймгийн Цэнхэрмандал сумын нутагт “Бургастайн бичигт цохио” хэмээх газар буй хоёр мөр руни бичгийн дурсгалыг эрдэмтэд “Цэнхэрмандалын бичээс”, “Хэнтийн бичээс” гэж өөрөөр нэрлэн судалгааны эргэлтэд оруулсан байдаг. Бичээсийг уншиж судалсан эрдэмтдийн санал нэг мөр болоогүй учир эл бичээсийг бид өөрсдийн хувилбараар уншиж тайлсан судалгаагаа толилуулж байна.