ХУТУГ УУЛЫН РУНИ БИЧГИЙН ДУРСГАЛУУД (Урьдчилсан судалгаа) - Ц.БАТТУЛГА; Б.АЗЗАЯА (Mongolian Journal of Anthropology, Archaeology and Ethnology, 2008)
Хутуг уулын бичээсийг анх 1975 онд Е.Трыярски, Ж.Хамилтон нар, 1976 онд М.Шинэхүү гуай уншиж судалсан байна. Тэд Хутуг уулын хоёр мөрөөс бүтэх нэгэн бичээсийн тухай өгүүлсэн байдаг. Бидний хийсэн судалгааны үр дүнд Хутуг уулнаа хоёр мөрөөс бүтэх цор ганц бичээс бус нийтдээ таван хэсэг бичээс буйг олж тогтоосон билээ. Эл өгүүлэлд Хутуг уулаас шинээр олдсон руни бичээсийг уншиж тайлсан судалгаагаа нийтлүүлж байна.