ЭРДЭНЭХАЙРХАН УУЛЫН ДӨРВӨЛЖИН БУЛШНЫ СУДАЛГАА - Ц.ТӨРБАТ; Ч.ЕРӨӨЛ-ЭРДЭНЭ; С.ГУНЕРИ (Mongolian Journal of Anthropology, Archaeology and Ethnology, 2009)
Энэ өгүүлэлд Төв аймгийн Алтанбулаг сумын нутаг Туул голын өмнөд эрэгт байх Эрдэнэхайрхан уулын хүрлийн үеийн оршуулгын газарт 2003 онд Монгол-Туркийн хамтарсан археологийн экспедицийн малтан судласан 8 булшны хэрэглэгдэхүүнийг нийтлэхийн зэрэгцээ уг дурсгалын олдворын судалгаа, оршуулгын зан үйлийн ажиглалт, он цагийн асуудлыг авч үзжээ. Малтлагаас шавар ваар савны том жижиг хэлтэрхий олон гарсан нь сонирхолтой олдворын тоонд орно.