БАЯНТҮМБИЙН ХАДНЫ ЗУРГИЙН ДҮР, ДҮРСЛЭЛ - Ч. ЭНХТӨР; Ц. МӨНХБАТ (Mongolian Journal of Anthropology, Archaeology and Ethnology, 2023)
Ховд аймгийн Манхан сумын Баянтүмбэ уулын энгэр болон наран ээвэр хэсгээс 100 гаруй дүрслэлтэй хадны зураг олов. Уг хадны зураг дахь амьтдын дүрслэл, тэдгээрийг урласан арга барилаас нь харвал эдгээр сүг зургууд нь палеолитийн үеэс хүрэл зэвсгийн үед холбогдох ажээ. Энэхүү өгүүллээр Баянтүмбийн хадны зургийг олны хүртээр болгож шинжлэх ухааны эргэлтэнд оруулахыг зорив.