БАРУУН МУХДАГИЙН ХҮННҮ БУЛШ - С.БАТ-ЭРДЭНЭ (Mongolian Journal of Anthropology, Archaeology and Ethnology, 2022)
Энэхүү өгүүлэлд Булган аймгийн нутгаас шинээр илрүүлэн олсон Хүннүгийн оршуулгын газрын тухай танилцуулж байна. Тус оршуулгын цогцолбор газарт хүннүгийн үеийн жирийн иргэдийн болон язгууртны булш нэгэн доор орших ба язгууртны гэмээр үүдэвч бүхий том булшнууд нь цагариг хэлбэртэй байгаа нь төдийлөн түгээмэл тохиолддоггүй юм. Уг оршуулгын газарт малтан судалсан таван булшны нэгд хүүхдийг вааранд хийж оршуулсан байсан нь анхаарал татаж байна.