Соёо хүрэнгийн ясан эдлэл дээрх сийлмэл зураг - Амарбилэг, Чинбат; Пан Лин (Pan Ling); Билгүүн, Эрхэмжаргал; Батсайхан, Загд; Содномжамц, Дамчаабадгар; Тэргүүнбаяр (Terigenbayaner), Саранхүү; Эрдэнэбат, Уламбаяр (Mongolian Journal of Anthropology, Archaeology and Ethnology, 2025)
Энэхүү өгүүлэл нь 2019 онд Монгол-Хятадын хамтарсан “Түйн гол” төслийн археологийн хээрийн судалгааны ажлын явцад Баянхонгор аймгийн Өлзийт сумын нутагт Соёо хүрэнд хийсэн малтлага судалгааны ажлын хүрээнд Хүннүгийн үед холбогдох 2-р булшнаас аргаль, янгирын сүрэг болон уул нуруу, морьтой хүн дүрсэлсэн зохиомжит нарийн сийлбэр зурагтай хоёр ясан эдлэлийн талаар өгүүлэх юм. Уг хоёр ясан эдлэлийг өгүүлэхдээ хөрш зэргэлдээх болон манай орны нутаг дэвсгэрээс олдоод буй үйс, чулуу, яс болон эвэр эдлэл дээр сийлэгдсэн зураасан зураглалуудтай харьцуулан үзэж онцлог болон ялгаатай дүрслэлийг тодруулж харуулахыг зорилоо.