Зураасан зургаар чимэглэсэн нэгэн үйсэн сав - Амартүвшин, Чунаг; Дашзэвэг, Баянбилэг (Mongolian Journal of Anthropology, Archaeology and Ethnology, 2025)
Энэхүү өгүүлэл нь Дорноговь аймгийн Алтанширээ сумын Ширийн чулууны Зүүн хотгор дэрсний 6-р хүннү булшнаас олдсон нэгэн зурлага дүрс бүхий үйсэн савны талаар юм. Энэ талаар өгүүлэхдээ дэлхийн улс түмнүүдийн болон нүүдэлчдийн хусны үйсний хэрэглээ, уламжлалын талаар өөрсдийн хэмжээнд цуглуулсан эх хэрэглэгдэхүүнийг багцлан авч үзэхийн зэрэгцээ үйсэн савны дээрх зургийн өгүүлэмж, утга агуулгын талаар саналаа тусгана. Мөн тухайн олдвор гарсан булшны оршуулгын зан үйлийн онцлог талууд болон он цагийн асуудлыг товч хөндөх болно.