Монгол хаадын ордны дуу хөгжмийн түүхэн тойм - Сүхбаатар, Баяндүүрэн (Mongolian Journal of Anthropology, Archaeology and Ethnology, 2024)
Монгол үндэстний дуу хөгжим нь монголчуудын баяр ёслол, тэмдэглэлт өдөр, шашин тахилга, найр наадам зэрэг амьдралын бүхий л хүрээнд чухал нэгэн бүрэлдэхүүн болдог билээ. Дуу хөгжмөөр дамжуулан монголчуудын амьдралын арга ухаан, хэв маягаас харж болохоос гадна монголчуудын түүхэн ул мөрийг өвөрмөц соёл уламжлал болон ойлголтоос тодруулж болох юм. Монгол хааны ордны дуу хөгжим нь олон арван үе шат дамжижr ирснийг түүхэн сурвалж бичиг, судалгааны бүтээлүүдэд үндэслэж, Их Монгол улсын үеийн байдал, Юань улсын үеийн байдал, Умард Юань улсын үеийн байдал, Манж Чин улсын уламжлал залгамжлал гэх олон талаас нь шинжлэн судлах болно.