“Монголын довтолгооны хуйлмал бичиг” (蒙古襲来絵詞 Moko Shurai Ekotoba) дэх монголчуудын дүрслэлийн тухай ажиглалт - Эрдэнэбат, Уламбаяр (Mongolian Journal of Anthropology, Archaeology and Ethnology, 2024)
“Монголын довтолгооны хуйлмал бичиг” нь 13 дугаар зууны сүүл үеийн Юань, Япон цэргүүдийн дүр төрх, хувцас өмсгөл, хэрэглэж байсан зэр ээвсэг, агт морины тоног хэрэгсэл, хөлөг онгоцны төрх байдал, байлдааны арга барил, цэргийн ухаан зэргийг судлахад чухал ач холбогдолтой эх сурвалж юм. Энэ өгүүлэлд тус зургийн сурвалжид буй Монголчуудын дүрслэлийн тухай ажиглалт хийсэн зарим үр дүнгээс хуваалцаж байна.