Засагт хан аймгийн Олхонууд гурван хошууны халхчуудын уламжлалт шүтлэг (XIX зууны эцэс XX зууны эхэн үе) - Батмөнх, Баасанхүү (Mongolian Journal of Anthropology, Archaeology and Ethnology, 2024)
Энэхүү өгүүлэлд Засагт хан аймгийн “Олхонууд гурван хошуу” хэмээн сурвалж зохиолд тэмдэглэгдсэн Засагт хан аймгийн Эрдэнэ засаг, Баатар засаг, Үйзэн засгийн хошууны халхчуудын уламжлалт шүтлэгийн талаар тоймлон өгүүлэв. Тэдний уламжлалт шүтлэгт байгаль дэлхийг амь даагч эзэн савдагтай хэмээн үзэж гуйн аргадах, далдын ид шидэнд итгэх, дом шившлэг, онгон шүтэх ёс зэрэг эртний шүтлэгийн болон бөөгийн шашны ул мөр багагүй хэмжээгээр уламжлагдан ирсэн байна.