Монгол Алтайн хадны зураг дахь зарим нарийн зураасан зураг - Адилбек, Мүшелхан (Mongolian Journal of Anthropology, Archaeology and Ethnology, 2024)
Тус өгүүлэлд Монгол Алтайн баруун хэсэг Баян-Өлгий аймгийн Улаанхус сумын нутагт орших Цагаан Салаа-Бага Ойгор, Буянт сумын Хойд Хөлцөөт, Цэнгэл сумын Шивээт хайрханы хадны зураг дахь нарийн зураасан зургийн дүр дүрслэл, арга барил, сэдэв зохиомж, он цагийн хамаарал зэргийг харьцуулан авч үзэв. Эдгээр гурван дурсгалт газарт хадны зурагт элбэг тохиолддог буга, хүн, тэрэгний дүрслэл бүхий нийт 24 нарийн зураасан зураг байна. Эдгээр нь он цагийн хувьд хүрэл зэвсгийн үеэс Түрэгийн үед хамаарах ажээ.