БАЯН-ӨЛГИЙ АЙМГИЙН УЛААНХУС СУМЫН МАНАНТ ХӨНДИЙН ХАДНЫ ЗУРГИЙН ДҮР ДҮРСЛЭЛИЙН АСУУДАЛД - Гагаа, Золбаяр (Mongolian Journal of Anthropology, Archaeology and Ethnology, 2023)
Баян-Өлгий аймгийн Улаанхус сумын нутаг Манант хөндийд илэрсэн хадны зураг бүхий нэгэн хавтанг энэхүү өгүүлэлд нийтэлж байна. Уг хавтан дээр 19 танигдахуйц дүрс байгаа бөгөөд тэдгээрийн дотор сүрлэг том, үзүүр нь гадагшаа махийсан эвэртэй үхрийн дүрс давамгайлах юм. Уг хавтан дээр илэрхий харагдахуйц “зам” юм уу “хил зааг” гэж нэрлэж болох зураасыг татсан нь онцлог сонирхолтой дүрслэл болно.