БАЯН-ӨЛГИЙ АЙМГИЙН НУТАГТ ХАДНЫ СҮГ ЗУРГИЙН ХАЙГУУЛ СУДАЛГАА ХИЙСЭН ТУХАЙ - 3.БАТСАЙХАН; РИЧАРД КОРТУМ; Х.ЕДИЛХАН (Mongolian Journal of Anthropology, Archaeology and Ethnology, 2023)
Хадны зургийн хайгуул судалгааны экспедиц 2004 оны 5-р сарын 29- өөс 6-р сарын 12 хүртэл ажилласан бөгөөд Монголын талаас 3.Батсайхан, Х.Едилхан, Ричард Кортум нар оролцлоо. Судалгааны гол зорилго нь урьд өмнө судалгааны хүрээнд ороогүй сүг зургийн шинэ дурсгалт газрыг илрүүлэн олж цаашид бүрэн хэмжээгээр үргэлжлүүлэн шинжлэн судлахад чиглэж байгаа юм.