БАРГА, ХАМНИГАН, БУРИАДЫН УГСАА-ТҮҮХИЙН ХАМААДЛЫН ЗАРИМ АСУУДАЛД - Г.ЦЭРЭНХАНД; О.БАТТУЯА (Mongolian Journal of Anthropology, Archaeology and Ethnology, 2023)
Тус өгүүлэлд Монгол Улсын зүүн бүсэд голлон суугч барга, хамниган, буриадын түүхэн овог /омог/, нутагшил хийгээд ахуй соёлын зарим талыг нь харьцуулан үзэж, барга ба буриадын салсан, буриад ба хамнигадын бие биедээ уусан адилсах болсон цаг үе, хамаадлыг тодруулахыг оролдсон болно.