МОНГОЛЫН ЗАЛУУСЫН БИЕ БЯЛДРЫН ХӨГЖИЛД НӨЛӨӨЛӨХ НИЙГМИЙН ХҮЧИН ЗҮЙЛС - Ш.УРАНЧИМЭГ; М.ЭРДЭНЭ; Д.ТҮМЭН (Mongolian Journal of Anthropology, Archaeology and Ethnology, 2022)
Манай улсын 18-25 насны залуучуудын бие бялдрын өсөлт хөгжлийн үзүүлэлтийг ажил мэргэжил, боловсролын түвшнээр харьцуулан судаллаа. Судалгааны дүнгээс харахад боловсролын түвшин дээшлэх болон ажлын нөхцөл сайжрах тусам залуучуудын биеийн үндсэн үзүүлэлтүүд нэмэгдэж байна. Харин булчингийн хөгжлийн үзүүлэлт биеийн хүчний ажил эрхэлдэг залуучуудад бусад ажил мэргэжлийн залуучуудаас илүү байна.