“ДОРНОД МОНГОЛЫН ЭРТНИЙ НҮҮДЭЛЧИД” /Урьдчилсан үр дүнгээс/ - 3. Батсайхан (Mongolian Journal of Anthropology, Archaeology and Ethnology, 2002)
Солонгосын "Азийн судалгааны төв"-ийн санхүүгийн дэмжлэгээр хэрэгжиж буй "Монголын эртний иргэншил” төслийн хүрээнд 2002 оны зун Хэнтий, Дорнод, Сүхбаатар аймгийн нутагт археологийн хээрийн судалгаа зохион явуулж монголын эртний нүүдэлчдийн түүх соёл, угсаа гарвалыг нэхэн судлах, судлаачдын хараанд өртөж байгаагүй дурсгалт газруудыг шинээр илрүүлэн олж цаашид өргөн хүрээтэй малтан судлах ажлын эхлэлийг тавилаа. Хээрийн судалгааны хугацаанд нийт 9 объект дээр ажилласнаас 7-г нь шинээр илэрүүлэн олж судалгааны хүрээнд анх удаа оруулж байгаа юм. Үүнд: Өглөгчийн гол /Хэнтий, Батширээт/ Бор булаг /Хэнтий, Биндэр/ Дуурлиг нарс /Хэнтий, Баян-Адрага/ Шуусын голын адаг /Хэнтий, Баян-Адрага/ Батхаан уул /Дорнод, Хөлөнбуйр/ Тахилгат /Дорнод, Хөлөнбуйр/ Цувраа /Дорнод, Хөлөнбуйр/ YIII. Өгөөмөр 1/Дорнод, Хөлөнбуйр/ IX. Өгөөмөр II / Дорнод, Хөлөнбуйр/