РАШААН ХАДНЫ АРАБ БИЧЭЭС - Ц.БАТТУЛГА; Ё.АЛТАН; Б.АЗЗАЯА (Mongolian Journal of Anthropology, Archaeology and Ethnology, 2023)
Уг өгүүлэлд Монгол нутгаас араб, перс бичгийн хэд хэдэн дурсгал олдсоны нэг болох Хэнтий аймгийн Батширээт сумын Рашаан хадны бичээсийн судалгаанд тулгуурлан дундад зууны үед Монгол, Араб, Перс гүрнүүдийн харилцааг цухас тодруулахыг зорьсон байна.