АРХЕОЛОГИЙН ДУРСГАЛЫН БАЙРШЛЫН ЗУРГИЙГ ХЭРЭГЛЭЭНИЙ ЗАРИМ ПРОГРАММЫН ТУСЛАМЖТАЙГААР ГҮЙЦЭТГЭХ НЬ (Таван Толгойн дурсгалын жишээн дээр) - С.ӨЛЗИЙБАЯР; Ц.НАВЧАА (Mongolian Journal of Anthropology, Archaeology and Ethnology, 2023)
Сүүлийн жилүүдэд байршил тогтоогч (GPS) хэрэгсэл нэвтэрснээр археологийн дурсгалын байршлын дэвсгэр зургийг богино хугацаанд өндөр нарийвчлалтай үйлдэх болсны нэг нь бидний өгүүлэн буй арга байж болох юм. Энэ нь тухайн орчин дахь байгууламж бүрийн солбицлыг бүртгэн авсны дараа комьютерийн зарим пограммуудыг ашиглан археолоийн зураг үйлдэх арга болно.