ДУХАРЫН БУГАН ХӨШӨӨ - Ю.БОЛДБААТАР (Mongolian Journal of Anthropology, Archaeology and Ethnology, 2008)
Ховд аймгийн Мөст сумын Баянхайрхан багийн Духарын голын зүүн эргээс шинээр таван буган хөшөө олов. Тэдгээр нь дүрслэгдсэн зүйлс, ерөнхий хэв шинжээрээ Алтай-Саяны амьтны бодит дүрст буган хөшөөний төрөлд багтах ажээ. Энэхүү товч мэдээгээр Духарын буган хөшөөдийг судлаачдын хүртээл болгож, шинжлэх ухааны эргэлтэнд оруулахыг зорив.