ӨМНӨГОВЬ АЙМГИЙН НУТГААС ОЛДСОН ХАДНЫ ЗОСОН ЗУРГИЙН ШИНЭ ДУРСГАЛ - Г.АНХСАНАА (Mongolian Journal of Anthropology, Archaeology and Ethnology, 2008)
Тус өгүүлэлд Өмнөговь аймгийн нутгаас хайж илрүүлсэн хадны зосон зурагт дүрслэгдсэн чагтан тэмдгүүдийн утга агуулгыг хөндлөө. Чагтан тэмдгийг эртний хүмүүс шүтлэг бишрэлтэй холбоотой зан үйл гүйцэтгэдэг газартаа онгод тэнгэрээ дуудан түүнийгээ буулгах тэмдэг болгон тавьдаг байсан хэмээн үзэв.