МОНГОЛ НУТАГ ДАХЬ УЙГУРЫН ҮЕД ХОЛБОГДОХ РУНИ БИЧГИЙН ДУРСГАЛУУДЫН ТОЙМ - Б.АЗЗАЯА (Mongolian Journal of Anthropology, Archaeology and Ethnology, 2008)
Энэхүү өгүүлэлд Монгол нутаг дахь гэрэлт хөшөө, хад чулуунаа буй бичгийн дурсгалуудаас түүхэн он цагийн хувьд зөвхөн уйгур (744-840)-ын үед холбогдох руни бичгийн дурсгалын танилцуулга, судалгааны тоймыг толилуулж байна.