«АЗ СОРЬСОН ҮЙЛДЭЛ» : АЮУЛ УУ? ХӨГЖИЛ ҮҮ? - А.АМАРСАНАА (Mongolian Journal of Anthropology, Archaeology and Ethnology, 2023)
Аз сорьсон үйлдэл нь гарах үр дүнгээсээ хамаарч нэг талаас хөгжлийн түлхүүр болдог бол нөгөө талаас аюул осолд өртөх сөрөг талтай. Хүн төрөлхтөн хэдийнээс өөрсдийгөө эрсдэлээс хамгаалж ирсэн бол орчин үед санаатайгаар аюултай учрах эрсдэлтэй үйлдлүүд ихэд үйлдэх болжээ. Энэ нь өөрсдийнхөө чадварыг таних, хүлэгдмэл байдлаас гарах боломжийг олгодогтой холбоотой байдаг. Энэхүү өгүүлэлдээ бид монголын өсвөр насныхан аз сорьсон үйлдлүүдээрээ юуг эрэлхийлж байгааг дүгнэн шинжилнэ.