“АЛТАН ХҮН”-ИЙ БИЧЭЭСИЙГ НЯГТЛАХ НЬ - Ц.БАТТУЛГА (Mongolian Journal of Anthropology, Archaeology and Ethnology, 2022)
1983 онд Булган аймгийн Бүрэгхангай сумын нутаг, Өвгөнт хэмээх газар хийсэн малтлага судалгаагаар хөмөлдөргө, хударганы гучин есөн алтан чимэг, хүний дүрс, бичиг бүхий алтан ялтас илрүүлжээ. Хүний дүрс бүхий алтан ялтас дээрх бичээсийг эрдэмтэд, Хүннү бичиг, Киргизийн язгууртанд холбогдох руни бичиг гэх зэргээр үзсэн байдаг. Бид энэхүү өгүүлэлдээ “Алтан хүн”-ий бичээсийг нягталсан судалгааны үр дүнг толилуулж байгаа болно.