Харганын дөрвөлжин дэх Хүннүгийн хааны ордны малтлагаар илэрсэн зураасан зургууд - Идэрхангай, Төмөр-Очир; Энхзул, Жаргалсайхан (Mongolian Journal of Anthropology, Archaeology and Ethnology, 2025)
Энэхүү өгүүлэлд Архангай аймгийн Өлзийт сумын нутаг Харганын дөрвөлжин дэх Хүннүгийн хааны ордны тууринд 2020–2022 онд явуулсан археологийн малтлагаар илэрсэн зураасан зургийн талаар өгүүлэх болно. Малтлагын үр дүнд хааны ордны дээврийн их хэмжээний барилгын материалыг илрүүлж, тэдгээрийг лабораторийн түвшинд сэргээн босгох ажлыг гүйцэтгэсэн. Сэргээн засварлах ажлын үр дүнд олон тооны тосгуур, нөмрөг ваарын хагархай хэсгүүд эвлэн нийлж бүтэн болсон ба тэдгээрийн зарим нэг дээр төрөл бүрийн зураасан зураг, тамга тэмдэг илэрсэн нь энэ хотын барилгын материалыг газар дээр нь булж үлдээх бус, нэг бүрчлэн цуглуулж судлах шаардлагатайг харуулж байв.